Sausage Tree Safari Camp: Glampen In Krugerpark! - Mijn Trip

Dan is de vegetatie beperkt en bevinden veel dieren zich in de buurt van de waterputten. In het regenseizoen zijn de dieren veel moeilijker te spotten. Ze hebben zich meer verspreid, terwijl ook veel bomen bladeren dragen. Daarnaast zijn veel wegen niet of nauwelijks te berijden na een stevige regenbui.

Ook dit is Afrika. Bereid je reis wel goed voor. Kruger heeft een groot aantal verharde wegen, maar ook talloze zandwegen. Op de verharde wegen kan het erg druk zijn, waardoor het meer op Beekse Bergen lijkt dan op Afrika. Maar, en dat is een hele grote maar, op de verharde wegen worden opvallend veel roofdieren gezien.

Het Mooiste Reisaanbod Voor Het Krugerpark + Tips!

Wie de andere toeristen wil vermijden kan het beste de zandpaden nemen. Waardoor de kans groot is dat je de enige bent bij een kudde olifanten. Of zelfs een ‘leeuwenkill’. Maar als je veel wilt zien kun je bij de diverse ‘camps’ vragen waar de dieren recent zijn gezien. Dit geldt vooral voor leeuwen, wilde honden, luipaarden en zelfs jachtluipaarden.

Zambia, dat is het pure Afrika. Ik ging 10 dagen genieten van buffels, leeuwen, jagende wilde honden, bush en savanne-landschap. Wilde dieren zijn hier in overvloed en nergens staan hekken. Ik slaap tussen het wild in een luxe open lodge. Elke dag om 05:30 uur maakt het warme zonlicht me wakker in mijn safari-tent met eigen bad.

Safari Zuid-afrika Reis Kruger Park - Zuid-afrika Reizen

Ga je mee? Zambia, Midden-Afrika. Mijn kleine propellervliegtuig scheert over de landingsstrip in de bush. Eerst de wilde zwijnen en de impala’s verjagen, dan snel omdraaien en landen – voordat ze terugkomen. De open safari-auto’s staan klaar om ons naar de luxe Royal Zambezi Lodge te brengen. Ik heb net de hoofdstad Lusaka verlaten voor een week in de bush.

Zambia – Safari in Stijl. Mijn vliegtuigje jaagt eerst het wild van de landingsbaan, voor het kan landen. Het vervoer naar de afgelegen Rayal Zambezi lodge gaat per open safari auto. Zambia ligt in centraal Afrika, iets ten zuiden van de evenaar. Tussen Malawi, Zimbabwe en Namibië. De Zambezi rivier stroomt er doorheen met zijn beroemde Victoria waterval.

Entree Krugerpark 2019

In april een aangename 25 graden maar 35 graden in oktober. Ik ben hier eind april. Ik geniet van de aangename temperatuur en het wild geniet van het frisse groen. De impala’s zijn constant op hun hoede – leeuwen of luipaarden kunnen overal zijn. Of een groep van 20 wilde honden – zo’n groep eet drie impala’s per dag.

Olifanten zoeken verkoeling bij de Zambezi en ik kan ze bijna aanraken. Vorig jaar was ik ook in Zambia. En eerlijk is eerlijk, dat was best eng: een lodge zonder hekken. ’s Avonds brengt een bewaker je naar je tent. Want olifanten of hippo’s (nijlpaarden) kunnen ineens opduiken. Ongelooflijk wat die bewakers zien en horen in het donker.

Is Krugerpark Open

In Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in het Kruger park, is alles omheind. Het park is omheind, daarbinnen weer de lodges. Heel veilig. En het zien van wild is verzekerd, want er zijn nogal wat dieren samengepakt. In Zambia is dat heel anders. Het is 5:30 en de zon komt op. De bewaker van de avond komt me wekken (self catering accommodation near kruger national park).

Ik kijk uit over de Zambezi rivier. Vogels doen hun best, de laatste hippo’s gaan met veel gegrom terug naar het water. De hele nacht hebben ze gegraasd tussen de tenten, maar nu wordt het ze te warm. En ik kan dus veilig naar het ontbijt voordat de eerste game drive van die dag begint.

Wat Kost Entree Krugerpark

Royal Zambezi Lodge: dat is wakker worden in stijl! In de Royal Zambezi Lodge ontbijt ik met uitzicht over de rivier. En elke dag eindigt met een sundowner in de vrije natuur – meestal een gin-tonic. Ik kan goed aan dat schema wennen. Mijn eerste safari was 30 jaar geleden in Kenya, met een klein tentje in de hitte.

De hoeveelheid personeel in de lodge is niet te tellen – voor iedere taak zijn meerdere mensen. Dat geeft rust, dat is stijlvol en dat is echt genieten. De sigaar ontbreekt nog net… Tijdens de game drive is er altijd een tea break. De Landrover stopt, er komt een tafeltje midden in de bush en een picknickmand met thee, koffie en muffins komt tevoorschijn.

Het Mooiste Reisaanbod Voor Het Krugerpark + Tips!

Slapen in stijl in een luxe safari-tent tussen het wild betekent: ‘s nachts binnen blijven! Olifanten zijn nieuwsgierig en lopen ‘s nachts door de lodge. Game drives (met een Landrover kriskras over de vlakte trekken om wilde dieren te spotten) zijn het hoogtepunt van elke safari. Tijdens mijn verblijf in Zambia heb ik elke ochtend een game drive van maar liefst 4 uur en elke middag/avond ook.

Tussendoor is mijn ‘reis’ door de bush één grote verrassing. Door het vele groen is er weinig zicht en achter elke bocht kan een vriendelijke of onvriendelijke ontmoeting schuilgaan. Olifanten houden niet van indringers. Hyena’s volgen juist onverstoorbaar hun neus richting karkassen. Buffels zijn (na de hippo’s) het gevaarlijkst. Een game-drive over de savanne is prachtig.

Kruger Park Safaris

En dan ineens: een troep van 20 wilde honden!Wilde honden jagen vaak op impala’s. Een impala wordt dan geïsoleerd van de rest, opgejaagd en uitgeput. Wat een indrukwekkende actie ineens! We proberen de troep met de auto te volgen. Ook hyena’s krijgen lucht van de jacht en gaan alvast in de richting waar de impala waarschijnlijk aan zijn einde zal komen.

We verliezen de troep uit het oog. Maar onze ranger geeft het niet op en 10 minuten later zien we de troep wilde honden terug. Nog net zien we hoe ze de laatste restjes oppeuzelen. In 10 minuten van een dartele impala naar een paar botjes… Zo betrekkelijk is het leven in de bush.

Kruger Park Safaris

Wilde honden maken van een dartelende impala binnen 10 minuten in een karkas. Zambia ligt in centraal Afrika. Door hoogteverschillen is in centraal Afrika een groot deel van het jaar volop water. Denk alleen al aan het oerwoud met de berggorilla’s in Oeganda. Een heel verschil met de savanne in Oost-Afrika.

Lower Zambezi National Park ligt pal aan de Zambezi rivier. Ik verblijf hier drie dagen. Wat een bijzondere ervaring. De rivier trekt veel olifanten aan en zit vol nijlpaarden en krokodillen. Vanuit de Royal Zambezi Lodge worden elke dag boot-safari’s gehouden en kayak-safari’s. Vanaf het water in alle rust de duizenden hippo’s zien of op de kant een eenzame olifant-stier is echt een belevenis en de ‘specialiteit’ van Lower Zambezi National Park.

Weer In Krugerpark

Wat is een safari game drive? - safari-planner.comVoorbeeldreis Zuid-Afrika: Safari's in Krugerpark, Koninkrijk Eswatini en ontspannen aan de kust Evaneos


De hippo’s houden niet zo van ons! Wegwezen. Het is laat in de middag. We dobberen rond op de Zambezi. Ik schrik ineens. Wat eerst zo vreedzaam lijkt verandert plotseling. Want niet alle hippo’s blijken gesteld te zijn op onze boot… Drie stevige jongens draaien zich om en kijken dreigend onze kant op.

De ranger geeft gas. “Iedereen weet dat hippo’s op het land heel snel en gevaarlijk zijn. Maar ze kunnen ook heel snel zwemmen. Sommige hippo’s hebben slechte ervaring met een boot omdat ze ooit zijn geraakt. Deze jongens kunnen met gemak onze boot slopen.” In dat geval ga ik graag voor ze aan de kant.

Waar Ligt Krugerpark

Groot wild maar ook de mooiste vogels. Ik kom voor groot wild. Maar sommige van mijn medereizigers zijn al zó vaak op safari geweest, dat ze alleen nog interesse hebben in de vogels. Bijeneters, wevervogels, gekroonde kraanvogels, een rode ijsvogel: hier zie je de meest uitbundige kleuren. De vogels zijn zeker bijzonder maar niet voor mij.

Díe wil ik zien. Het zijn de koning en de keizer van de jungle. Now we are talking. Wevervogels, bijeneters en kraanvogels: ze komen allemaal naar de rivier. Het licht verdwijnt. Een volgegeten luipaard sloft voor ons uit, giraffen kijken toe. Het licht schijnt over de heuvel. De leeuwen luieren na hun maaltijd in de schaduw.

Krugerpark Vakantie

Vanuit de auto kijken we ademloos toe. Tja, dan ziet het leven er voor luipaarden wel anders uit. Ze zijn veel alleen op pad, moeten slank blijven om hard te kunnen lopen en klimmen in bomen om hun prooi te verstoppen. Een eenzame luipaard wandelt een eind voor onze auto uit.

Het licht verliest zijn kleur en langzaam valt de avond. De avond game drive is begonnen. Onze spotter zit met zijn schijnwerper naast de chauffeur en spiedt rond. Wat een haviksogen heeft die man! Zelfs de kleinste kameleon hoog in een boom wordt opgemerkt. Olifanten maken kabaal om een jong te beschermen en in de verte begint een leeuw zijn lage gebrul om zijn territorium te markeren.

Vakantiehuis Bij Krugerpark

In mijn safari-tent kwaakt een kikker – geen krekel is daar veilig deze nacht. Mfuwe Lodge: de auto’s staan voor de middag/avond game drive. Een avond game drive door South Luangwa NP is een unieke ervaring. En zo gaat een week heel snel voorbij. In de verte bromt een klein propellervliegtuig.

Eerst de wilde zwijnen en de impala’s verjagen, dan snel omdraaien en landen – voordat ze terugkomen. Een open safari-auto zet me af, de koffers worden geladen en ik ga met weemoed terug naar Lusaka. Safari in Stijl – een onvergetelijke ervaring. Reizen maakt me wijzer. Als reisjournalist deel ik mijn verhalen graag met jou.

Safari Zuid-afrika Reis Kruger Park - Zuid-afrika Reizen

Zuid-Afrika is een fantastisch land om met een huurauto te verkennen. De wegen zijn goed, enkel op afgelegen plekken zijn de wegen van mindere kwaliteit. Met een doorlopende reisverzekering dek je jezelf in tegen diefstal en beschadiging van persoonlijke eigendommen. In sommige regio’s is er helaas een verhoogd risico op diefstal of overvallen.

Hoewel je met je zorgverzekering goed gedekt bent tegen medische kosten, kan een doorlopende reisverzekering extra dekking bieden voor bijvoorbeeld repatriëring naar Nederland.

Krugerpark Safari

Het jaar 2020 begon ik in Zuid-Afrika. In het Kruger National Park om precies te zijn. Dit was mijn derde keer in Zuid-Afrika maar mijn eerste keer er op safari. Op safari in Krugerpark kan ik één woord omschrijven: WAUW. Gelukkig kan ik er in deze blog wat meer woorden over kwijt.

Ik ben al eens eerder op safari geweest. Twee keer zelfs. Beide keren op Borneo. Daar ging ik op bootsafari en dat vond ik helemaal geweldig. Op safari in Afrika was nog wel een droom van mij en die heb ik nu waar gemaakt. Een vakantie in Zuid-Afrika stond al op de planning en we besloten er dit keer een safari aan vast te plakken.

Onze Tips En Ervaringen Over Het Krugerpark

Van te voren wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Ons ticket, huurauto, safari en lodge hadden we van te voren geregeld. We kwamen ’s avonds aan bij onze lodge en we gingen meteen slapen. De volgende dag werden we namelijk om 7 uur opgehaald om op safari te gaan.

Ik denk dat ik in lange tijd niet zo blij was om de wekker te horen de volgende dag. En wat was het een fantastisch avontuur. Twee volle dagen lang. Het mocht van mij veel langer duren. Ik kon hier zeker wel een week blijven. Het was zo’n bijzondere ervaring.

Overnachten In Krugerpark: 5 Mooie Camps! Kruger Lciffs

De natuur was zo mooi! Mijn ogen speurden constant de vlaktes af op zoek naar dieren. En hoe blij en excited ik was als we weer een leeuw zagen liggen in het hoge gras. Het leek me wel handig om je eerst te vertellen hoe we überhaupt ons reis naar Krugerpark hebben gemaakt en waar we verbleven.

Dat is ongeveer zes uurtjes rijden. Best een mooie route ook nog. Je kunt er ook voor kiezen om te vliegen naar Nelspruit vanaf Johannesburg. Nelspruit is een stad dichtbij het Krugerpark. Meestal kun je wel een pickup regelen met je lodge. Omdat rijden naar Kruger Park voordeliger was, hebben we daarvoor gekozen.

Wat Is Krugerpark

Hier zouden we drie nachten verblijven. Dit betekent dat we maar twee volle dagen safari zouden hebben. accommodation near kruger park. Achteraf gezien vond ik dit te weinig (omdat ik het zó geweldig vond) maar het was wel precies genoeg dagen om een beetje te kunnen proeven van al het moois dat Kruger Park te bieden heeft.

Na eindeloos struinen op Booking. com en Airbnb, kwamen we uit op Malilule. Een ontzettend mooie lodge en de mensen die er werken zijn erg lief. Het enige nadeel is dat je vanaf deze lodge nog best een stuk moet rijden voor je bij een poort bent naar het Kruger Park.

Krugerpark Lodges

Wij gingen één dag op safari met gids Jochen. Daar vertel ik je straks meer over maar hij heeft ook een lodge: Kruger Cliffs. Die is net open, helemaal nieuw dus. Toen wij ons verblijf wilden boeken was zijn lodge helaas nog niet af. Maar nu dus wel! Zijn lodge zit dichtbij een poort en omdat Jochen zelf gids is (en je dus samen met hem op safari avontuur kunt en dat wil je), kan ik je zijn lodge écht aanraden.

Je kunt er voor kiezen om zelf het park in te gaan met je gehuurde auto. Dat is eigenlijk de goedkoopste optie. Je hoeft dan alleen je entree voor Krugerpark te betalen. Je kunt er ook voor kiezen om op pad te gaan met iemand die Krugerpark kent en er verstand van heeft - kruger park all inclusive.

Onze Tips En Ervaringen Over Het Krugerpark

Wij kozen voor de tweede optie: met een gids op pad! Op onze eerste dag gingen we samen met gids Jochen van The Africa Bug. op pad. Hij zit niet bij een organisatie en doet dit geheel op freelance basis. Hij komt uit België en heeft thuis zijn kantoorbaan opgezegd om, samen met zijn vrouw, gids te worden in Kruger Park.

Mega vet! Jochen haalde ons op bij onze lodge en samen met hem gingen we op avontuur. Zo voelde het. Met z’n drieën op avontuur. Jochen wist mega veel en was zelf ook razend enthousiast. Hij vertelde ons over al zijn avonturen in het park en wist ook veel te vertellen over het park.

Krugerpark Safari Kosten

Zo leuk om te zien dat hij, net zoals ook, zo mega enthousiast was om deze dag op safari te gaan. Jochen was de dag erna helaas niet beschikbaar om ons mee te nemen naar Kruger en daarom vroegen we onze accommodatie of zij voor ons een private tour konden regelen bij een organisatie.

Navigation

Home

Latest Posts

Vakantie In Nederland? Nergens Goedkoper!

Published Apr 18, 22
11 min read

Naar Welke Landen Kan Ik Op Vakantie

Published Mar 24, 22
11 min read

Waar Naartoe Op Vakantie In Januari

Published Mar 20, 22
4 min read